Great Britain Flag

dimecres, 23 de desembre del 2015

Classbadges

Bon dia xics! Com esteu?

Aquesta setmana estem veient moltes aplicacions noves a classe.

Espere que estigueu disfrutant i que vos estiga agradant!

En aquest cas parlaré de l’ultima plataforma que hem d’utilitzar: Classbadges.

Com ja haveu vist, en aquesta aplicació he creat unes insígnies per a recompensar el vostre treball, esforç i actitud.

Les insígnies que he creat per a vosaltres són les següents:
  •           Vocabulari
  •           L’expressió oral
  •         L’escriptura
  •           La lectura
  •           Escoltar
  •           L’actitud
  •          Els deures

Ací les teniu.

A continuació, vos explique les tasques que heu de fer per a aconseguir aquestes insígnies.

Tasca 1: Completa els espais i contesta a les preguntes de la cançó Love is in the air que estem escoltant durant aquesta unitat. Amb aquesta tasca obtindreu les insígnies: vocabulari, l’escriptura i escoltar. Love is in the air

Tasca 2: L’últim dia d’aquesta unitat cantarem tots junts aquesta cançó i ens gravarem. Per tant, és molt important que assageu la pronunciació, ja que amb aquesta activitat avaluaré l’expressió oral.

Tasca 3: Per parelles heu de cercar una història de Sant Valentí que vos agrade o que vos resulte interessant; després les llegirem durant aquesta setmana a classe. En aquest cas, és molt important la lectura, la pronunciació i l’actitud amb el company.

Tasca 4: El termini és fins que acabe la setmana. Amb aquesta tasca avaluaré la insígnia dels deures.

Ànim! 

dimarts, 22 de desembre del 2015

GroupBoard

Hola xics!

Com esteu?

Hui vull parlar-vos de l’aplicació GroupBoard.

Qui se’n recorda de com l’anomenàvem nosaltres?

Sí, Pissarra digital col•laborativa.

Després de presentar-vos-la i de parlar un poc d’ella, vam crear grups de màxim 5 persones. Una vegada creats els grups, cadascú de vosaltres amb ordinadors, tabletes i Ipads vam estar treballant amb Groupboard (pissarra en grup).

En primer lloc, recorde que vam estar practicant la gramàtica i el vocabulari d’aquesta unitat. Per exemple, per a treballar el vocabulari jo vos mostrava una imatge i cadascú en el seu dispositiu havia d’escriure el nom d’aqueixa imatge.

Amb la gramàtica vam fer alguna activitat pareguda. Per a repassar el Present Simple i Present Continuous, jo vos deia una frase i vosaltres, individualment, l’havíeu de completar amb el temps verbal corresponent.

La veritat és que va ser molt divertit! Aquell dia tots vam aprendre molt.

Finalment, vam crear postals per a San Valentí. En aquest cas diferents a les que havíem estat fent, perquè aquestes eren amb la pissarra digital col•laborativa i en grup. Podíem fer-les de dues maneres: fer-les completament, o posar una imatge de fons i decorar-la amb una frase. Ací teniu un exemple.









Com heu vist estan totes les postals penjades a classe i, com sabeu, el dia que acabem aquesta unitat repartirem totes les postals que esteu fent; sí, aqueixes que ara estan a la caixa roja. D’aquesta manera, tots haurem felicitat San Valentí a totes les persones que estimem. 

Enhorabona per aquest treball!

dilluns, 21 de desembre del 2015

Socrative

Bon dia alumnes!

Aquests últims dies hem estat utilitzant una aplicació que vos ha agradat molt, ja que podíeu dur a classe qualsevol dispositiu que poguera navegar com ara: Ipad, mòbils, tabletes, ordinadors, etc.

Algú de vosaltres recorda com s’anomena aquesta aplicació?

Sí. S’anomena Socrative, i ens permet que la classe siga més interactiva.






Amb aquesta ferramenta he creat una classe amb un codi. Si algú de vosaltres no està dins d’aquesta classe que m’ho diga el pròxim dia.  Amb Socrative vosaltres heu fet diferents activitats. Per exemple, heu fet activitats de Multiple choice, true/false i short answer. Per mitjà d’aquestes activitats jo veia les vostres respostes i el vostre progrés.

Una de les activitats que hem sembla molt interessant és: Exit Ticket Quiz. Aquesta activitat consisteix a respondre unes preguntes molt fàcils.

Ací teniu un exemple perquè ho vegeu, ja que nosaltres ho farem els pròxims dies.

Preguntes Helena
Preguntes Luis

A continuació, vos mostraré un document Excel perquè vegeu com m’apareixerien a mi les vostres respostes.



Segur que vos agrada a vosaltres també!

Com ja vos he dit, els pròxims dies tornarem a fer una altra classe interactiva i descobrireu noves activitats amb aquesta i altres aplicacions.

Ànim!

dissabte, 19 de desembre del 2015

ClassDojo

Hola xics! Com aneu?

Hui vull parlar-vos d’una aplicació que ja estem usant a classe. Aquesta no és una altra que ClassDojo. 

Com ja sabeu, en aquesta ferramenta està registrat el vostre comportament i anireu guanyant o perdent punts depenent de la vostra actitud a classe. Com ja heu vist, els punts els adquiriu mitjançant feedbacks que poden ser positius o negatius.

A continuació vos recordaré quins són els feedbacks positius perquè els tingueu en compte.
  •           Ajudar els altres
  •           Fer les tasques proposades
  •           Participar
  •           Ser perseverant  (ser constant)
  •          Treballar dur
  •          Treballar en equip.

Per altra banda, els feedbacks negatius són:
  •           Faltar al respecte
  •           Parlar quan no deus
  •           No seguir l’activitat
  •           No fer els deures
  •           No preparar-se

A més, aquesta aplicació ens permet que els pares també sàpiguen com vos comporteu. Per això, ací vos deixe les invitacions d’uns alumnes que me l’han que tornar firmada pels pares com a que ho han vist i saben quina és la seua contrasenya per a entrar a l’aplicació. 

Invitació als pares


Per últim, vos mostraré, perquè vos feu una idea, com està sent el vostre comportament durant aquesta setmana. He esborrat el nom perquè no sapigueu quin es el percentatge que té cadascú de vosaltres i evitar discussions.

 Ànim i a seguir treballant!

divendres, 18 de desembre del 2015

Recordatori

Hola alumnes! Com esteu?

Hui és convenient que realitzeu un recordatori d’un temps verbal que estem utilitzant molt durant tot el curs. Em referisc al Present Simple.

Sé que aquest temps verbal ja l’heu aprés en cursos anteriors i que molts de vosaltres ja el sabeu, però no estaria malament recordar-lo, ja que el seguireu utilitzant en cursos posteriors i heu de tindre’n clar l’ús. 

A més, en aquesta unitat didàctica heu de fer algunes activitats on vos serà de molta utilitat aquest recordatori. Per exemple, hi ha una activitat on heu d’escriure sobre la vostra rutina.

Què feu habitualment?

Per a redactar tot allò que feu cada dia és fonamental utilitzar el Present Simple. 



Com veieu en aquesta captura de pantalla teniu com cal formar les frases positives, negatives i les preguntes. També vos he afegit alguns comentaris que és important que tingueu en compte. Per exemple, quan formem les frases positives al verb de la 3a persona del singular li afegim -s/-es/-ies. Però, si la frase és negativa o és una pregunta no li afegim res al verb.

De tota manera, si algú té algun dubte respecte aquest tema, demà ho veurem a classe i ho repassarem.

Recordeu que ací estic per al que necessiteu.

Molts ànims!

dijous, 17 de desembre del 2015

Edmodo

Hola xics! Com esteu?

Hui vull parlar-vos d’una plataforma que s’anomena Edmodo. Aquesta aplicació és molt útil ja que podem compartir molta informació a través d’internet.

Imagine que tothom haurà vist el grup «Alumnes cinqué de primària» que he creat amb vosaltres perquè puguem comunicar-nos. En primer lloc, vos he posat un comentari en el qual vos done la benvinguda a Edmodo y vos explique els continguts que treballarem amb aquesta plataforma. També veureu quatres propostes: un qüestionari, una prova, una enquesta i una tasca. A més, vos recorde la data final per al lliurament de les invitacions. Per suposat, tot el que veureu a Edmodo estarà relacionat amb l’assignatura d’anglés i, concretament, amb la Unitat didàctica 9 que estem treballant actualment a classe.

Si algun de vosaltres no ha sigut convidat al grup que m’ho diga, ja siga per correu electrònic o a classe. També podeu entrar amb aquesta contrasenya que és el codi del grup: hw45nj.

Per a aquells que encara no heu entrat ací teniu un enllaç, però recordeu que heu d’entrar amb el vostre compte. 


Més endavant vos avisaré amb les dates dels exàmens i pròxims treballs perquè tots estigueu alerta.

Espere que vos agrade molt aquesta aplicació ja que pense que és molt interessant per a tots i ens permet estar en contacte durant el curs a través d’internet.

Molts ànims i a seguir treballant!

divendres, 27 de novembre del 2015

Aprenem a citar

Hola xics i xiques! Com aneu?                                          

He estat pensant que, tant per a aquesta assignatura com per a la resta, ja heu de fer treballs cercant informació en internet i posar on l’heu encontrada. Per això, és molt important que sapigueu citar la font de qualsevol article, llibre, bloc, etc. que pugueu trobar.

  • Com cal citar un article interessant que dona suport a la nostra opinió:
Cognom, inicial del nom. (any de publicació). Títol del article. Nom de la revista en cursiva. Volum de la revista en cursiva (nombre d'edició).


  • Un llibre i un capítol de llibre que ens agrada:
Interval de pàgines on es troba l'article. Cognom (s), nom. (Any). Títol en cursiva (edició). Ciutat. Editorial.


  • Un bloc i un post en un bloc que té informació que ens interessa:
Cognom, inicial del nom (data). Títol del post. Recuperat de: Direcció URL del post.

  • Un objecte digital (una imatge, vídeo...):
Nom del material utilitzat + Símbol de Copyright + Nom de l’autor del material utilitzat (amb enllaç al seu perfil, pàgina web, bloc… que ho relacione directament amb el material utilitzat) + Llicència Creative Commons que li va aplicar l’autor (amb enllaç a la llicència concreta) + Data d’ús.

Recordeu: Sempre que fem un treball i utilitzem un recurs o material (ja siga d'un llibre, revista, bloc o un objecte digital) cal respectar els drets d'autor i sempre anomenar-los com ja vos he dit abans. 


Ànim!

divendres, 20 de novembre del 2015

Pel·lícules San Valentí

Bon dia xics!

Quan vulgueu desconnectar o fer alguna cosa diferent a la que esteu fent, què vos pareix veure una pel·lícula? Havia pensat de veure-la en anglés. Així, al mateix temps que fem una activitat diferent, també aprenem anglés.

Aquest és el repte per a aquest cap de setmana. Ací teniu algunes pel·lícules. Segur que vos agradaran.
  • Love story: conta la història d’amor de dos universitaris de Harvard que pertanyen a classes socials diferents. Ell és fill d’un poderós banquer, mentre que el pare d’ella és un humil emigrant italià. A pesar d’això, s’enamoren, però una malaltia els enfrontarà a una cosa molt més greu que les seues diferències socials.
  • Up: una comèdia que tracta sobre un venedor de globus de 78 anys, que finalment aconsegueix dur a terme el somni de la seua vida a l’enganxar mils de globus a la seua casa i eixir volant cap a Sud-Amèrica. Però, descobreix massa tard que el seu major malson se n’ha anat amb ell: un optimista explorador de 8 anys que li diuen Russell.

  • Inside Out: Riley és una xica que disfruta o pateix tota classe de sentiments. Encara que la seua vida ha estat marcada per l’alegria, també es veu afectada per altres tipus d’emocions. El que Riley no entén molt bé és per quin motiu he d'existir la tristesa en la seua vida. Una sèrie d’esdeveniments faran que l’alegria i la tristesa es mesclen en una perillosa aventura que canviaran el món de Riley.
Dilluns comentem en clase.

Happy Saint Valentine’s weekend! 

Saint Valentine´s Story

Bon dia! Com esteu?         

Com ja sabeu, el tema que estem veient a classe coincideix amb San Valentí. Per aquesta raó, també estem dedicant temps a aquesta festivitat a classe. Però algú sap quina és la història de San Valentí? Per què ho celebrem? Doncs ací vos deixe una història que comentarem el pròxim dia a classe.  Però, si algú de vosaltres vol cercar-ne alguna altra més, també la comentarem i, finalment, triarem la que més ens agrade.

Vos animeu? Aquesta és la que he triat jo? Quina has triat tu?

Let me introduce myself. My name is Valentine. I lived in Rome during the third century. That was long, long ago! At that time, Rome was ruled by an emperor named Claudius. I didn't like Emperor Claudius, and I wasn't the only one! A lot of people shared my feelings.

Claudius wanted to have a big army. He expected men to volunteer to join. Many men just did not want to fight in wars. They did not want to leave their wives and families. As you might have guessed, not many men signed up. This made Claudius furious. So what happened? He had a crazy idea. He thought that if men were not married, they would not mind joining the army. So Claudius decided not to allow any more marriages. Young people thought his new law was cruel. I thought it was preposterous! I certainly wasn't going to support that law!

Did I mention that I was a priest? One of my favorite activities was to marry couples. Even after Emperor Claudius passed his law, I kept on performing marriage ceremonies -- secretly, of course. It was really quite exciting. Imagine a small candlelit room with only the bride and groom and myself. We would whisper the words of the ceremony, listening all the while for the steps of soldiers.

One night, we did hear footsteps. It was scary! Thank goodness the couple I was marrying escaped in time. I was caught. (Not quite as light on my feet as I used to be, I guess.) I was thrown in jail and told that my punishment was death.

I tried to stay cheerful. And do you know what? Wonderful things happened. Many young people came to the jail to visit me. They threw flowers and notes up to my window. They wanted me to know that they, too, believed in love.

One of these young people was the daughter of the prison guard. Her father allowed her to visit me in the cell. Sometimes we would sit and talk for hours. She helped me to keep my spirits up. She agreed that I did the right thing by ignoring the Emperor and going ahead with the secret marriages. On the day I was to die, I left my friend a little note thanking her for her friendship and loyalty. I signed it, "Love from your Valentine."

I believe that note started the custom of exchanging love messages on Valentine's Day. It was written on the day I died, February 14, 269 A.D. Now, every year on this day, people remember. But most importantly, they think about love and friendship. And when they think of Emperor Claudius, they remember how he tried to stand in the way of love, and they laugh -- because they know that love can't be beaten!

diumenge, 8 de novembre del 2015

Per què hem creat el bloc? (L'ús docent dels blocs)

Com ja em estat parlant en classe, ara ja sabem què és un bloc.

A més, jo destacaria tres grans funcions educatives que el bloc ens ajudarà a millorar.

  • La millora del rol docent 
  • La millora del procés d'aprenentatge
  • La millora de l'alumne
Millora el rol docent
Millora el procés d’aprenentatge
Millora el rol de l’alumne
Compartint recursos i experiències
Compartint coneixements personals i de la xarxa
Presentant els resultats d’una activitat
Cercant i recollint experiències d’altres centres
Exposant projectes i “bones pràctiques” (models de bones activitats)
Debatent en grup en el marc d’una activitat proposada
Recollint els protocols interns del funcionament del centre
Oferint gravacions i comentaris sobre les sessions de treball
Elaborant un fotobloc o videobloc amb caràcter il·lustratiu que s’està treballant a l’aula
Intercanviant resultats i informacions
Promovent un espai de comunicació per a un bon clima a l’aula
Utilitzant el bloc com un espai que permet l’ intercanvi de documentació

Com a conclusió, en la societat actual, tant els blocs com les xarxes socials ens serveixen per a dur a terme una educació de millor qualitat. A més, com hem vist abans, ens fa millorar en tots els sentits (el mestre, els alumnes i el procés d’aprenentatge). Per tant, és un recurs que hem d’aprofitar! 

Per què utilitzem les xarxes socials en l’educació?

 

Hola xics!
Estareu preguntant-vos per què estem utilitzant tant les xarxes socials a classe. Doncs vaig a intentar explicar-vos-ho.
Les xarxes socials presenten moltes funcionalitats però en l’educació ens ajuden molt a relacionar-nos i a comunicar-nos ja siga entre vosaltres, entre els professors o entre professors i vosaltres. També, us obri un camp d’informació gegant amb el qual podeu aprendre d’una manera increïble i molt interessant, veient vídeos, compartint informació i escoltant diferents punts de vista, etc. A més, estic convençuda que molts de vosaltres (o tots) les utilitzeu a casa. Doncs, per què no utilitzar-les a l’escola?
Açò en el futur estarà més present encara, ja que s’ha convertit en un fenomen que avança molt ràpidament i que està canviant el món. Com tota novetat, té avantatges però, també inconvenients. Per exemple, poden produir addicció i també donar suport a noves formes d’assetjament. Per tant, em d’estar alerta.
Què us sembla si, per grups, creeu un "fotoblog" o "videoblog" relacionat amb aquesta unitat? D’aquesta manera podreu exposar moltes imatges o vídeos que us agraden o que considereu interessants. Finalment, podem veure què ha creat cada grup, en què s’han centrat més o com ho han fet. Endavant?
Ànim i a treballar!

dissabte, 31 d’octubre del 2015

Benvinguda als alumnes de cinqué de Primària

Hola amics i amigues!

Com esteu? A mi em diuen Telephone Box i vos acompanyaré durant el vostre curs

de cinqué de Primària.  

Aquest bloc ens ajudarà a saber... a conéixer...


No vos preocupeu que jo vos guiaré per totes les pàgines del bloc. Per això, he decidit que vaig a deixar-vos la meua bandera perquè vos sentiu més segurs i siga més divertit aquesta aventura pel bloc. D'aquesta manera, sempre que estigueu ací veureu la meua bandera que anirà allí on vosaltres la dugueu (aquest serà el nostre secret).


Per tant... xics i xiques esteu preparats per a aquesta nova aventura? Comencem? 


3, 2, 1...


Comença l'aventura!